Bli klar til det store boligsalget!

Når du skal selge bolig, er det flere viktige aspekter å vurdere for å sikre en vellykket salgsprosess. Å gjøre boligen salgsklar, planlegge i god tid, og forstå hele salgsprosessen er nøkkelfaktorer som vil påvirke utfallet av salget ditt. Vi har laget en liste som tar deg gjennom noen av de viktigste stegene i salgsprosessen.

Eiendomsmegler Svend Niklas Rønning fra Nylander &Partners gir deg sine beste råd.

 

Klargjøring av boligen og forberedelser før salg

Før visning er det viktigste å prioritere tiltak som gjør at boligen din ser mest mulig presentabel ut. Dette kan for eksempel være å gjøre små oppgraderinger som å male vegger og tak, sparkle, slipe ned slitte gulv, få på plass manglende listverk og/eller sørge for at kjøkken og bad er skinnende rent. Dette kan være med å løfte det første inntrykket man får av boligen din uten at du må investere masse. Ikke glem at det å rydde skikkelig og å style boligen din - både inne og ute - også er avgjørende i denne sammenheng. 

Artikkelen fortsetter under bildet

BILDE: Svend Niklas Rønning fra Nylander &Partners (foto: Nylander &Partners)

Ifølge vår lokale eiendomsmegler hos Nylander &Partners, Svend Rønning, kjøper vi ofte med øynene og magefølelsen man får under visning. Det er derfor ekstremt viktig å gjøre slike enkle forbedringer. 

- En av de viktigste forberedelsene du som boligselger kan gjøre før du legger ut boligen din for salg er å fokusere på de estetiske detaljene som kanskje har blitt oversett de siste årene. Dette vil bidra til å skape et godt førsteinntrykk og en innbydende atmosfære som tiltrekker seg flere potensielle kjøpere, sier Rønning.

Videre anbefaler han å vurdere og bruke en interiørveileder som kan gi deg gode tips på veien, samt involvere en takstmann tidlig i prosessen for å identifisere enkle utbedringer som kan heve salgsverdien på boligen din ytterligere.

 

Presentasjon av boligen

Gode bilder som sikrer en fullverdig og god presentasjon av boligen er det neste avgjørende steget for å tiltrekke flest mulig potensielle kjøpere. Når boligen din er klargjort og stylet riktig, er det derfor en god idé å booke inn en fotograf til en godværsdag slik at uteområdene blir presentert på best mulig måte.

Les også: Øk verdien på boligen din

Rønning påpeker at det er viktig å huske på at presentasjonen av boligen din kan skje på flere plattformer enn bare de typiske boligannonsene man finner på Finn.no. Derfor kan det være lurt å ha en skreddersydd markedspakke som eksponerer boligen din gjennom flere digitale kanaler og flater slik at annonsen når ut til flest mulig.

 

Riktig prissetting

Å sette riktig pris på boligen er en sentral og viktig del av salgsprosessen. Her er det viktig å samarbeide med en megler som har lokalkunnskap og som er kjent med det spesifikke boligmarkedet ditt.

Ifølge Rønning utfører meglere ofte sammenligninger med nylige salg i nærområdet, kvaliteter med din bolig, tar hensyn til prisvekst og vurderer tilstandsrapporten fra takstmann. En riktig pris sikrer at boligen din appellerer til de rette kjøperne, og det kan bidra til en raskere salgsprosess.

 

Dokumentasjon

Når det kommer til dokumentasjon, er det viktig å ha alle de nødvendige papirene på plass i forkant, spesielt dokumentasjon på oppussingsarbeid som krever fagfolk. Dette kan være helt avgjørende under selve salget, da kjøpere ofte er opptatt av kvaliteten på arbeidet som er utført på boligen din.

 

Vanlige feil å unngå

- En vanlig feil mange boligselgere gjør, er å starte salgsprosessen for sent, ofte etter at de allerede har kjøpt en ny bolig, forteller Rønning. Dette kan føre til tidspress, og man rekker kanskje ikke å gjøre de nødvendige forberedelsene man bør gjøre for å sikre best mulig salgspris.

Les også: Dette bør du vite om budrunden

Rønning anbefaler derfor å starte salgsprosessen parallelt med at man begynner å se etter en ny bolig. Dette sikrer at du får god nok tid til de viktige forberedelsene, og at du unngår å potensielt måtte sitte igjen med å betale for to boliger samtidig.

Artikkelen fortsetter under bildet

BILDE: Svend Niklas Rønning fra Nylander &Partners (foto: Nylander &Partners)

 

Viktige forsikringer

Rønning understreker videre viktigheten av å ha forsikringer på plass, enten det gjelder boligselger- eller boligkjøperforsikring. Dette kan spare deg for både tid, hodebry og penger dersom et uhell eller problemer oppstår etter at salget er gjennomført.

 

Finn riktig megler

En erfaren, lokal megler er virkelig en uvurderlig ressurs når du skal selge boligen din. De er godt kjent med prisnivået i området og kan dermed være med å sette riktig pris på boligen din. I tillegg kjenner lokale meglere ofte godt til interessentene i området og vet hva de ser etter. Dette sikrer at boligen din når ut til de riktige potensielle kjøperne, og at alle relevante spørsmål om nærområdet blir besvart på best mulig måte under visningene. Dette vil garantert gi deg den tryggheten du trenger i salgsprosessen!

Når du skal finne riktig megler, er vårt beste tips å velge en megler som tar seg tid til deg som kunde, lytter til dine behov og som kan fremheve kvalitetene med akkurat din bolig. Ta kontakt med oss i Selbu Sparebank så setter vi deg i kontakt med riktig megler! 

Lykke til med boligsalget!💙